There was an error in this gadget

Saturday, 24 March 2012

jalan2 cari makan penang~~~


ni nama die kedai pak taat..kedai nie pagi2 menti ada org nak bratur beli nasik kandar..tapi yg bestnyer, kedai nie bukak pg je..kalau korunk g korunk akan nampak org beratur sampai ke jualan sebb nak beli nasik kandar die...pergh!! memang terbaik la cite die..rugi tak try

kedai nie dah popular dah pon...kedai die dekat2 ngan kedai sup hameed...kat tpi lorong jek..tapi sedap bai...kedai sup hameed pon sedap gak, tambah kalau pekene sup mlm2 nie..pergh!! cait beb....



ni ha pasemboq, kerang bakar ngan sotng bakar kat padang kota...nym nyum...


ni nasik kandar beratur..buakak time malam jek..memang kene beratur la cite die...hahahah..sedap wei..beraneka lauk pauk mauk la...




Saturday, 17 March 2012

convo day


just to recape about my convo day...yes i am a law degree holder.for me it sound funny you know...hahahah
mana tak nyer, i never imagine becoming a lawyer. blajar pon maen2. tapi da rezeki kan nak buat mcm mana.so this in this pic in my beloved mom and dad on my convocation day last year. mak aku yg beria2 nak aku jadik lawyer nie. so sbg anak yg soleh kene la turuti..hahahah..it is one of my memorable moment in my life. aku tak rase aku akan grad lagi nanti dgn suasana dan member yg sama.....salam....

Friday, 16 March 2012

IT Technical Support

im working today as usual, assisting cust to solve their problem...just the same routine like other days. people often asking me why am i doing this eventhough i am a law degree holder. seriously i dont think i have the answer for  such question. maybe im enjoying what im doing right now, without tension, happy atmosphere..hahahaha...nothing much to say then....salam 

Wednesday, 14 March 2012

keluarga keduaku

ni time blaja kat kedah kat depan umah sewa...




jadi, mereka2 inilah keluarga kedua aku. bayak aku blajar tentang hidop dari dorang..bersyukur dapat kenalngan dorang walaupon sekor2 masuk air..org cakap a complete set la..mana tak nyer..ada penyu, ada jawa, ada yg satu mata dan mcm mcm lagik la....hahahahah..kirenye wakil setip negeri la.... aku tak tau la kalau dorang takde mcm mana nak "bersosial"..hahahaha..sume dah jadik manusia berguna sekarang..masing2 dah abis blaja...mostly jadik lawyer, biasela..dah blaja pon law kan....so thats it. terima kaseh kerana hadir kepada mereka yg sudi jadi kawan aku..

Tuesday, 13 March 2012

mereke adalah officemate saya~~~

time g bekelah kat pd bersama mentor tersayang "marzuki the legend"

last meeting batch 213 IBM 21 bersama TL asyraf sebelum migrate g unifi


salam....ari nie saje nak upload gambo dak2 office...so mereka2 ini lah orang yg aku kenal di alam pekerjaan.. dari first day aku 'hit floor' sampai sekarang. satu pengalaman yg cukup chantek  bile diingat kembali..hahaha..yela mana taknye, dorang nie la officemate yg yg pertama since aku abis blaja tahun lepas..sume kepala masuk air. hahahah..takde byk beza diantara zaman blaja dulu dan d alam pekerjaan. yg beze pon cume environment jek. tapi bile dah g unifi sume da ta skali..nak buat macam mana resam berkerja. tapi still boleh contact2, lepak2 ngan dorang since some of the timetable still sama walaupon TL laen2...

Monday, 12 March 2012

terjerumus~~~

adeih..mcm mana aku boleh terjerumus nak buat blog ni ha....hahahahah...klakar rasenyer kalo pikir2 blk...
but its a quite cool thing you know..hahahah. takdelah..nway saje je nak try becoz my fren ramai yg ada blog.
tapi ada ura2 mengatakan kalau lelaki ada blog giler gay bunyi nyer.hhahahaha..just kidding guys. so thats it. i hope i will enjoy blogging....salam