There was an error in this gadget

Monday, 18 June 2012

"lelaki ego atau gadis yg kurang matang"

salam dan slamat malam....so malam nie nak kongsi skit pandangan tentang sebuah perhubungan. yes lelaki memang ego, its true dan perempuan yang sudah matang selalunya bertindak kurang matang. betol ker?
banyak yang aku baca tentang laki dan egonya. kononnya lelaki boleh lakukan ape saja asalkan tak kalah pada egonya. dan bende nie memang betol. ramai kawan2 aku mcm tuh. prempuan plak, ni nak bgtau, kononnya perempuan nie lebih matang dari lelaki. betol ker? of course. bende nie memang tepat.

dalam sesebuah hubungan memang kite tak boleh lari dari bende nie. begadoh kadang2 sbb laki tuh ego sgt atau gadoh sbb pompuan tuh betindak kurang matang, cakap sebelum berfikir dan jarang bg pihak lelaki ruang untuk jelaskan. so klau la lelaki tuh boelh buang ego die jauh2, sanggup ke perempuan tuh bertindak lebih matang sebelum menghukum lelaki itu. senang cite bg laki tuh ruang dlu untuk cerita. boleh? susah kan...sebab perempuan nie bile tgh marah die jarang gunakan otak... emotional come first then rational....hahahaha.... bukan nak bias tapi inilah hakikatnya.

lelaki takkan buat satu2 bende yg die pikir akan malukan die.ego come first at this point, but kalau la die buat jugak untuk perempuan tuh, maksodnye, memang betol2 die sayangkan pompuan tuh. HUNTONGLA pompuan dapat laki mcm tuh. tak bekira masa sume sbb nak spend skit jek masa ngan perempuan tuh. tapi perempuan slalu cakap nak lelaki yang boleh control die sbb die tuh jahatla itu la inila. so kononya die perlu lelaki yg boleh control dorang. it is true? fuck that !!! pecaya la ckp aku memang takkan pompuan tuh berubah. at this point perempuan nampak tak matang sbb nakkan laki yg boleh control dorang dgn harapan dorang akan berubah...boooo~~~~~

takkannye der. tunggu la time gadoh, we will show our true colours. lelaki dgn ego die dan pompuan dengan sikap ta matang + emotional unstable. aku slalu dgr orang tua2 cakap... kalau la pompuan tuh jahat dijodohkan dgn lelaki baik, insyallah perempuan tuh akan berubah tapi kalaula sebaik mana pon pompuan tuh kalau jumpe lelai yg jahat, lama2 akan jadik jahat jugak. mesti korang cakp ini semua bullshit kan. terpulangla sbb aku da nampak dpn mata aku sendiri.....

so konklusinya, dalam satu2 perhubungan tak boleh ada api dgn api. mesti ada air jugak . maksodnya..kalau dua2 dah ego nak mampos keras kepala sume, tanak kalah.... bende takkan selesai. its getting worse by day. tapi kalau sorang tuh baran kpala hangin sume tapi kalau pasangan die nie penyabar, tenang, rileks jek...bende boleh selesai..insyallah....fikir fikirkan la ye...salam..

No comments:

Post a Comment