There was an error in this gadget

Saturday, 9 June 2012

"melawan arus menentang reality"

salam....seperti biase satu lagi pandangan yg mungkin boleh dipikirkan untuk dikongsi. kite mesti ada tenampak orang yg hidop dalam dunianye sendiri? jgn salah faham, maksudnye die tuh bukan orang gile. kite amik satu sitauasi dimana kite sengaja tipu diri sendiri walhal "bende" tuh sebenarnye bukannye real pon. just kite jek yg buat2 "bende tuh mcm real. persaoalannye kan, kenape kite atau die buat mcm tuh? hmmmm... senang jek. sebab nak rase happy n bahagia. itu saje fullstop!!!!.

kite tau bende tuh tak betul and kite yg ye ye jek sorang2 kan. sebab kalau kite pikir bende tuh as real thing, kite akan sedih. so kite sanggup tipu diri sendiri untuk mendapatkan kebahagian yg fantasi dan sekejap walaupon kite tau lama2 bende yg real akan muncul jugak kan. tapi takpe, sementara boleh happy sorang2, bahagia sorang2 cukop la... pedulikan ape orang nak kata. orang boelh cakap dorang paham kite, tapi dorang paham kite tuh mcm mana. last2 kite yg disalahtafsirkan. orang akan cakap syok sendiri la, gle la. perasan sorang2 lakan.. so biar kite jek tau kenape kite buat mcm tuh kan. tak perlu org laen tau...

orang hanya menilai luaran sajek, apa yang dorang nampak dorang akan cakap. tapi kite yg tahu sebenarnye, biarla kite dan die saje yang tahu apa sebabnye kan.walaupon kebahagian itu sekejap sajek, tapi kadang2 cukop untuk kite, so pikir pikirkan lah ye...salam.......

No comments:

Post a Comment